Domov | O projektu | Novice | Ustvarite Smetovno povabilo – še je čas!

Ustvarite Smetovno povabilo - Še je čas!

 

Rok za izdelavo Smetovnega povabila je prestavljen na 10. marec 2012, tako da imate še skoraj mesec dni časa, da ustvarite čim bolj zanimivo Smetovno povabilo in z njim privabite čim več ljudi k udeležbi na čistilno akcijo v okviru projekta Očistimo Slovenijo 2012, ki bo 24. marca 2012.
 
Vse, kar potrebujete, je malce ustvarjalne energije in časa. Način izdelave vabila res ni pomemben, ključnega pomena je, da vabi na akcijo in na vidnem mestu vsebuje jasen zapis datuma akcije (24. marec 2012) in njen logotip (drevo z roko + ime akcije).
 
In ni treba, da se ustvarjanja lotite sami! Povabite še sošolce, sošolke, prijatelje, sosede in se pozabavajte! Pomembno je le, da skupina ne presega pet članov.
 
Na Smetovno povabilo se lahko prijavijo tudi vrtci (skupina do 25 otrok) in šole (skupina do 25 otrok).
 
Smetovno povabilo fotografirajte in fotografijo skupaj z izpolnjeno prijavnico (ki jo najdete na FB Nedelo), pošljite na ocistimo@delo.si. Vaše Smetovno povabilo vabilo v fizični obliki bo imel občinski koordinator možnost razstaviti v vaši občini. Če pa boste vabilo fotografirali in se z njim prijavili na nagradni natečaj Smetovno povabilo, imate možnost osvojiti tudi privlačne nagrade, ki jih poklanja pokrovitelj natečaja Kolosej: ogled predstave za katogoriji vtrci in šole in bowling za do pet oseb v kategoriji »drugi«.
 
Potek izbire zmagovalca pa je sledeč:
Vse prispele fotografije vabilza vse tri kategorije se nalagajo na FB Nedelo (http://www.facebook.com/pages/NeDelo/190997337665612). Vsak teden je nekaj naključnih fotografij objavljenih na spletni strani Dela www.delo.si/fotozgodbe, prav tako pa tudi v tiskani izdaji Nedela.
 
Datumi tedenskega nalaganja fotografij so 29. januar 2012, 5. februar 2012, 12. februar 2012, 19. februar 2012. Zakaj je to pomembno? Ker ko bodo fotografije naložene na zavihek, se bo odprlo tudi glasovanje po posameznih tedenskih zavihkih in kategorijah. In takrat lahko prav vi pomagate nekomu do zmage!
 
Glasovanje bo potekalo od dneva, ko se bodo fotografije naložile v zavihek pa vse do konca natečaja. Vse oddane glasove bomo ob koncu natečaja prešteli in določili finaliste v posameznih kategorijah. Izmed teh bo komisija v sestavi Voranc Vogel (Delo), Urša Dolinšek in Nina Avsec (Ekologi brez meja) ter Mojca Mavec (ambasadorka projekta Očistimo Slovenijo 2012) določila zmagovalce.
 
Nagradni natečaj traja še do 10. marca 2012, glasovati pa bo možno tudi po tem datumu. Rezultati natečaja bodo objavljeni na FB Nedelo, na www.delo.si/fotozgodbe, v tiskani izdaji Nedela in na www.ocistimo.si; zmagovalci pa bodo nagrado prejeli na zaključni prireditvi akcije Očistimo Slovenijo 2012, ki bo 5. aprila 2012. Vse informacije o natečaju si lahko preberete v tiskani izdaji časopisa Nedelo, na Facebook zidu Nedelo, na Facebook strani Ekoligi brez meja /zavihek/, na spletni strani www.delo.si/fotozgodbe.
 
Pohitite torej in naredite čim bolj odbito, zanimivo in eko smetovno povabilo, se ob tem podružite s prijatelji in osvojite super nagrado!
 
 
Anja Vilotič