Domov | O projektu | Novice | Novica

Festival knjige in umetnosti MUZA vabi!

  Festival knjige in umetnosti – MUZA bo na Gospodarskem razstavišču potekal od 23. do 26. maja. MUZA je kratica za rdeče niti festivalskega in razstavnega dogajanja: M kot muzika, muzikalije, U kot umetnost, Z kot založništvo in A kot antika. MUZA je namenjena vsem generacijam, ponudila bo pestro in razvejano prizorišče za različne veje umetnosti. Tudi Ekologi brez meja bomo tam ustvarjalni, da je kaj, zato vse prisrčno vabimo, da se nam pridružite.

 
 
In kako se boste na MUZI lahko zabavali z nami?
 
Ura Ekopravljice
Saj radi poslušate pravljice, kajne? Ste že kdaj poslušali kakšno, ki je bila ekološko obarvana? Vas zanima, kaj to sploh pomeni? Ekopravljica je pravljica, ki daje poseben poudarek varovanju narave in našega okolja. Pa ni zato nič manj zabavna. Če vas zanima, kaj imajo povedati o svojih dogodivščinah Plastenka Nevenka, Želod Tomaž, Vrečka Zala, Krompir Andrej in Irfan, Tinka Vilinka in kdo sta Lepi Dol in Svinjska Gorica - potem le pridite na uro ekopravljice, kjer vas čaka veliko več kot samo poslušanje. Odprite svoji domišljiji pot in se pripravite tudi na popravljično ustvarjanje.
Termini:
  • 24. maj: 12:00-13:00 in 13:00-14:00
  • 25. maj: 12:30-13:30
Delavnica - Izdelovanje rainmakerja
Je tudi vam všeč nežen zvok dežnih kapljic? Bi radi ustvarili zvok dežja? Glasbilo, ki proizvaja prav tak zvok, se imenuje "rainmaker". Ta beseda izhaja iz dveh angleških besed: rain = dež inmake = delati, ustvarjati. Če bi se radi naučili, kako lahko iz preprostih stvari, ki nas spremljajo v vsakdanjem življenju, naredimo to zanimivo glasbilo, se nam le pridružite.
Vse, kar potrebujete za delavnico, je ena kartonska rola (lahko tudi več) od papirnatih brisačk (dobre so tudi katerekoli druge kartonske role – daljše, kot so role, večji rainmaker lahko ustvarite in boljši bo zvok dežja).
 
Termini:
  • 24. maj: 14:00-15:00
  • 25. maj: 14:00-15:00

Spletna stran festivala: http://www.muzafestival.si/index.php?menu_item=71