Domov | O projektu | Novice | Še 2 dni za izdelavo Smetovnega povabila!

 Še dva dni za izdelavo Smetovnega povabila!

 

Navodila za sodelovanje v Smetovnem povabilu

Na kakršenkoli način ustvarite vabilo, s katerim boste navdušil ljudi za sodelovanje v akciji. Način izdelave vabila ni pomemben, ključnega pomena je, da vabi na akcijo in na vidnem mestu vsebuje jasen zapis datuma akcije (24. marec 2012) in njen logotip (drevo z roko + ime akcije).

Vabilo fotografirajte in fotografijo skupaj z izpolnjeno prijavnico (ki jo najdete na Facebook strani Nedelo) pošljite na mail ocistimo@delo.si
Za prijavo vabila na natečaj Smetovnega povabila se morate ustvarjalci umestiti v eno izmed naslednjih kategorij (glej prijavnico):


1. Vrtci - Skupina do 25 otrok
2. Šole - Šolska skupina do 25 otrok
3. Ostali - Skupina ostalih posameznikov do 5 ljudi

Nagradni natečaj traja od 20. januarja 2012 do 10. marca 2012, zato je 10. marec 2012 zadnji rok za prijavo. Glasovanje bo možno do 14. marca 2012.

Rezultati natečaja bodo znani v sredini marca 2012, objavljeni bodo na FB Nedelo, na www.delo.si/fotozgodbe, v tiskani izdaji Nedela in na www.ocistimo.si; zmagovalci pa bodo nagrado prejeli na zaključni prireditvi akcije Očistimo Slovenijo 2012, ki se bo zgodila 5. aprila 2012.

Vse informacije o natečaju si lahko preberete v tiskani izdaji časopisa Nedelo, na Facebook strani Nedelo http://www.facebook.com/pages/NeDelo/190997337665612 ali pa spletni strani www.delo.si/fotozgodbe.

Natečaj industrijskega oblikovanja ZA ODPADKE

Skupaj z Društvom oblikovalcev Slovenije objavljamo natečaj industrijskega oblikovanja z naslovom ZA ODPADKE. Natečaj je namenjen vsem industrijskem oblikovalcem in ga pripravljamo skupaj z Društvom oblikovalcev Slovenije. Njegov namen je pridobiti idejne rešitve za izdelavo sodobno oblikovanih in funkcionalnih posod za ločeno zbiranje odpadkov v gospodinstvih in stanovanjskih objektih. Sodelujoči v natečaju mora pripraviti idejno rešitev za predmet, napravo ali konceptualno rešitev zbiranja gospodinskih odpadkov na način, ki je po mnenju natečajnika najučinkovitejši, ekološko, higiensko in estetsko najsprejemljivejši in hkrati zagotavlja racionalno ekonomsko učinkovito izvedljivo rešitev. Natečaj išče inovativno rešitev, ki jo bo mogoče umestiti v različna bivalna okolja in v različnih tipih stanovanjskih objektov in ki bo najbolje ustrezala svojemu primarnemu namenu, hkrati pa zagotavljala vsestransko najvišje ekološke in bivanjske standarde.

Natečaj traja od 1. februarja 2012 do 26. marca 2012, razpisno dokumentacijo pa najdete na spletni strani projekta OS 2012 http://2012.ocistimo.si/Za-odpadke.aspx in tudi na domači strani DOS http://www.dos-design.si/.

Fotografski natečaj

Fotografski natečaj, ki bo tako kot leta 2010 potekal na dan čistilne akcije, letos organiziramo skupaj z National Geographic Slovenija in National Geographic Junior.

Fotografski natečaj »Očistimo Slovenijo 2012«, ki poteka v sodelovanju z National Geographic Slovenija, je namenjen ljubiteljskim in poklicnim fotografom.

Fotografski natečaj »Naj odpadek«, ki poteka v sodelovanju z National Geographic Junior, je namenjen otrokom in mladostnikom od 6. do 16. leta starosti.

Rok za oddajo fotografij za fotografski natečaj »Očistimo Slovenijo 2012« in fotografski natečaj »Naj odpadek« poteka od nedelje, 25.3.2012, do petka, 30.3.2012.

Točna navodila in prijavnici za oddajo fotografij lahko najdete na spletni strani National Geographic Slovenija (za fotografski natečaj »Očistimo Slovenijo 2012«) in na spletni strani National Geographic Junior (za fotografski natečaj »Naj odpadek«).

Fotografska razstava "Očistimo svet 2012"

Društvo Ekologi brez meja in revija National Geographic Slovenija ter Ameriško veleposlaništvo v Ljubljani pripravljajo fotografsko razstavo »Očistimo svet 2012«, ki bo potekala na Jakopičevem sprehajališču v Ljubljani septembra in oktobra 2012.

Glavni pokrovitelj fotografske razstave "Očistimo svet 2012" je Ameriško veleposlaništvo v Ljubljani.

Na fotografski razstavi bodo tako predstavljene:

- najboljše fotografije, izbrane na fotografskem natečaju revije National Geographic Slovenija, posnete na dan čistilne akcije;

- najboljše fotografije z ekološko tematiko, ki jih bodo posredovali fotografi iz Slovenije;

- najboljše fotografije iz nabora fotografij, ki jih bodo posredovale strokovne komisije iz drugih držav Balkana;

- fotografije slovenskih fotografov iz arhiva National Geographic Slovenija.

 

Anja Vilotič