Domov | O projektu | Novice | Pestro dogajanje teden dni pred akcijo

 

Pestro dogajanje teden dni pred akcijo

 

V soboto, 17. 3. 2012, samo teden dni pred dnevom Č, vas čaka pestro dogajanje za različne okuse in na različnih koncih države. Na Mostu na Soči bo potekala izmenjava rabljene kajakaške in ostale športne opreme po principu prinesi eno, odnesi eno. Zvečer pa lepo vabljeni na odbojkarsko tekmo naših ambasadorjev projekta Očistimo Slovenijo, ACH Volley, ki bodo odigrali tekmo proti poljski ekipi Asseco Resovia. Na mejnem prehodu Petrina – Brod na Kupi pa bo potekala preliminarna čistilna akcija.

 

Izmenjava rabljene kajakaške in ostale športne opreme

Prireja jo Kajakaška zveza Slovenije ob otvoritvi kajakaške sezone na reki Soči. Vse športne navdušence, ki bi želeli svoje lope, garaže in podstrešja olajšati za prerasla športna oblačila, premajhne kose opreme, zgrešene nakupe športnih pripomočkov ali pa le predmete, ki jim niso več všeč, pričakujejo ob 10. uri na razstavnem prostoru prizorišča. Vrednejše stvari bo mogoče tudi prodati in v primeru ponudbe, večje od povpraševanja, med razstavljenimi dobrinami poiskati nekaj zase celo brez predhodne donacije predmetov.

Foto:  http://www.bovec-sc.si/sl/ 

 

Odbojkarska tekma

Ekipa Odbojkarskega kluba ACH Volley kot ambasador projekta Očistimo Slovenijo 2012 aktivno sodeluje pri promociji projekta, saj jim ni vseeno, v kakšnem okolju živimo. Odbojkarji bodo projekt Očistimo Slovenijo 2012 podprli tudi na polfinalni tekmi pokala CEV. Tekma, ki jo bo ACH Volley odigral proti poljski ekipi Asseco Resovia, bo v celoti posvečena letošnji prostovoljski čistilni akciji; tako igralci odbojkarskega kluba ACH Volley kot tudi pobiralci žog na tej tekmi bodo oblečeni v majčke Očistimo Slovenijo 2012. Po koncu tekme jih bodo razdelili med obiskovalce. Tekma bo ob 20. uri v Hali Tivoli. 

Preliminarna akcija

S projektom Očistimo Slovenijo ne želimo povezati samo prostovoljcev znotraj Slovenije, ampak želimo še dlje, čez mejo. Zato bo preliminarna akcija simbolično potekala na mejnem prehodu Petrina – Brod na Kupi. V akciji bodo sodelovali tako hrvaški kot slovenski prostovoljci. Dogodek se začne ob 10:15 uri. Če se nam želite pridružiti, svojo udeležbo sporočite do vključno 16. marca na e-mail naslov: tina.turkl@ocistimo.si ali na telefonsko številko 031 646 548. Seznam tehnične opreme je zaradi prehajanja državne meje potrebno prijaviti na carinsko upravo v Petrini. Več o dogodku si lahko preberete tukaj: http://www.ocistimo.si/Dogodek/Preliminarna-cistilna-akcija.aspx
 

Anja Vilotič