Domov | O projektu | Dogodki | MODNA REVIJA 3Re 2012

Modna revija recikliranih oblačil z dodatkom embalaže

Tudi z modo želimo ozaveščati

V Ljubljani je 7. marca potekala edinstvena modna revija, organizirana v okviru projekta Očistimo Slovenijo 2012. Z modno revijo pobudniki projekta Ekologi brez meja spodbujajo javnost k preprečevanju nastajanja odpadkov ter k ponovni rabi odpadnega tekstila in embalaže. Na modni reviji so bile predstavljene kreacije in modni dodatki, ki so jih iz rabljenih oblačil ter iz embalažne plastike s kančkom domišljije ustvarili mladi oblikovalci iz vse Slovenije.

Projekt Očistimo Slovenijo 2012 se s svojimi številnimi aktivnostmi, katerih osnovni namen je ozaveščanje prebivalcev o pomembnosti trajnostnega ravnanja z odpadki, približuje dnevu "Č". 24. marca bomo v vseslovenski čistilni akciji skupaj očistili našo domovino. Do takrat pa organizatorji pripravljajo še številne dogodke, med katerimi še posebej izstopa modna revija 3RE 2012 (Reduce/Reuse/Recycle), ki je potekala v sredo, 7. marca od 15.00 ure dalje na Čopovi ulici v Ljubljani.

Na modni reviji 3Re 2012 so manekenke agencije Vulcano Models predstavile kreacije mladih modnih oblikovalcev, to je študentov ljubljanske Visoke šole za dizajn, dijakov Srednje šole za oblikovanje Maribor ter študentk Oddelka za tekstilne materiale in oblikovanje mariborske Fakultete za strojništvo.

Dogodek je povezovala Mojca Mavec, za glasbeno popestritev pa so poskrbeli Rok Trkaj, Janez Dovč in Boštjan Gombač.

 

Kreacije nadebudnih mladih oblikovalcev bodo do konca meseca marca na ogled v pritličju Name in Maximarketa v Ljubljani, nato pa bodo predstavljene še na skupni razstavi v Kavarni Mestnega muzeja. Kreacije bodo 18. maja ponovno postavljene na ogled v Slovenskem etnografskem muzeju, modna revija 3Re 2012 pa bo odšla tudi na krajšo turnejo po Sloveniji. 31. marca bo gostovala v mariborskem Europarku, 5. septembra 2012 pa se ponovno vrne v Ljubljano.

Letos so sodelovanje in podporo potrdile Ljubljanske mlekarne, ki so prispevale embalažo svojih izdelkov, iz katere se bo v kombinaciji s starim, že rabljenim tekstilom naredilo novo oblačilo.

Na zgornji povezavi si lahko pogledate celotno modno revijo. Morda se tudi vam utrne ideja, kako iz starih oblačil in odpadne embalaže pričarati čisto novo kreacijo.

 

Pokrovitelj dogodka: