Domov | O projektu | Dogodki | NAGRADNA IGRA Ne smetim - dobim

Nagradna igra z željo po povečanju ločevanja odpadkov

Z nagradami spodbuditi posameznike k doslednemu ločevanju odpadkov

Premajhna stopnja ločeno zbranih odpadkov je pri nas ena ključnih težav ravnanja z odpadki, do leta 2020 pa ima Slovenija ambiciozne cilje, ločeno zbranih in recikliranih frakcij bo moralo biti kar 50 % vseh odpadkov. Za ločevanje ljudje potrebujemo spodbudo, hkrati pa se je treba začeti zavedati, da je ločevanje povsem preprosto, da je lahko zabavno in tudi da se splača.

Zato smo se v našem društvu odločili, da organiziramo nagradno igro, ki smo jo poimenovali Ne smetim, dobim, potekala pa je med januarjem in marcem 2012. Njen glavni namen je bil, da ljudje začnemo ločevati odpadke, da to delamo pravilno in z veseljem.

Nagradno igro smo pripravili v sodelovanju z Valom 202 (RTV Slovenija) in Studiem Moderna.

Z nami pa je bil tudi ambasador projekta Janez Hočevar – Rifle!

Ekipa Ne smetim – dobim (Val 202  in prostovoljci Očistimo Slovenijo 2012) je 8 tednov zapored vsak teden v eni od slovenskih regij, na enem od mnogih ekoloških otokov, izvedla smetarsko "zasedo". Zalotila je naključnega obiskovalca otoka pri pravilnem ločevanju in ga nagradila z zložljivim kolesom Bigfish, ki ga izdeluje Studio Moderna in je plod slovenske ustvarjalnosti. Poleg tega pa smo podelili tudi 40 Deimano posod vsem morebitnim drugo in tretjeuverščenim na posameznih lokacijah na terenu (fizično ali kot bon) in vsem tistim, ki so na FB profil objavljali svoje fotografije košev za ločevanje.

Lokacije nagradne igre:

Osrednja regija - Ljubljana
Pomurje - Veržej
Štajerska - Celje
Koroška - Slovenj Gradec
Dolenjska - Trebnje
Gorenjska - Bled
Notranjska - Cerknica
Primorska - Koper

To pa še ni bilo vse - poleg nagradne igre smo skupaj z ekipo Vala 202 tedensko izpostavljali različne okoljske teme, značilne za čas, kraj in regijo, v katerih smo gostovali. O teh temah smo se pogovarjali s strokovnjaki, občinskimi koordinatorji projekta Očistimo Slovenijo 2012 ter še kakšnega zanimivega sogovornika smo našli.

Več:

www.ocistimo.si
www.val202.si

FB Val 202, Ekologi brez meja

TW @ocistimo, @Val202, #Ocistimo2012, #Nesmetim-dobim

Pokrovitelj dogodka:
 

Medijski pokrovitelj dogodka: