Domov | O projektu | Novice | Ekokaravani v Izoli in Postojni za nami, gremo naprej!

Ekokaravani v Izoli in Postojni za nami, gremo naprej!

 

Dve Ekokaravani sta že za nami. Vetrovno Izolo smo obiskali 3. februarja, Postojno pa teden dni kasneje, 10. februarja. Na vsaki se je zbralo skoraj 60 otrok, ki so izdelovali umetnije iz plastenk in tetrapakov, z veseljem pa so prisluhnili tudi pravljici. V Izoli so se obiskovalci zabavali tudi z Ekokomiki, ki se jim še vedno lahko pridružiš tudi ti! Preberi si več tukaj.

Ekokomiki v Izoli. Foto: Miha Sušnik


Ekokaravana je sicer namenjena obiskovalcem vseh starosti, saj je pripravljenih veliko aktivnosti in delavnic. Iz starih majic, ki jih ne uporabljate več in ki jih imamo vsi ponavadi preveč, si lahko naredite vrečko za nakupovanje in tako podaljšate življensko dobo majčke in zmanjšate uporabo plastičnih vrečk.


Lahko se tudi znebite izrabljenega mobilnega telefona, ki se pri marsikomu doma skriva v kakšnem predalu in zanj dobite vrečko iz blaga. Mobilni telefoni so nevarni odpadek, v njem so kovine, ki so izredno redke in za katere nekateri delajo v sužnjelastniškem razmerju, zato bo vaš prispevek še posebej dragocen. Ekokaravano lahko izkoristite tudi za prijavo na akcijo 24. marca, prav tako pa se lahko na njej naučite prijaviti divje odlagališče.


Če ste naveličani vaše stare garderobe, se morate udeležiti Zmenka z drugo obleko! To so seveda izmenjave oblačil, ki potekajo v okviru ekokaravan! Dajte oblačilom, ki vam ne ustrezajo več »drugo priložnost« in zapečatite predsodke pred nošenjem rabljenega tekstila. Na postankih Ekokaravane poteka tudi zbiranje rabljenega tekstila, tako da ga lahko samo podarite, če vam ni do izmenjave.


Ekokaravana svojo pot nadaljuje 17. februarja v Kočevju, 22. februarja bo obiskala Mursko Soboto, 24. februarja pa Maribor. V Mariboru bodo z nami spet Ekokomiki s Tino Gorenjak in Matjažem Javšnikom. Prva marčevska postaja Ekokaravane bo Kranj, kjer bomo gostovali 2. Marca. V dolenjski prestolnici, Novem mestu, bomo 9. Marca, 14. marca pa se ustavimo v Slovenj Gradcu, potem pa 16. marca odhajamo v Zagorje ob Savi. Svoje popotovanje po Sloveniji bo Ekokaravana zaključila v Ljubljani 21. marca, kjer bo zadnja postojanka.
 

Anja Vilotič