Domov | O projektu | Dogodki | PRELIMINARNA ČISTILNA AKCIJA Mejni prehod Petrina - Brod na Kupi

Akcija pred akcijo

Združitev sosednjih držav s skupnim ciljem

V želji, da projekt Očistimo Slovenijo 2012 postane zares povezovalen na vseh nivojih ter da pod svojim okriljem združi države, ki si prizadevajo za skupen cilj, smo 17. marca 2012 pripravili simbolično preliminarno akcijo čiščenja mejnega območja med Slovenijo in Hrvaško, in sicer na mejnem prehodu Petrina – Brod na Kupi. V akciji so sodelovali tako hrvaški kot slovenski prostovoljci. Po srečanju obeh strani na mostu smo se odpravili na čiščenje, po tem pa je sledil kratek program, ki ga je vodil ambasador projekta Očisitimo Slovenijo 2012 Marko Potrč.

Preliminarna akcija je bila še zadnji poziv vsem ljubiteljem narave, da se pridružijo svetovni prostovoljski čistilni akciji World Cleanup 2012, ki se je 24. marca začela v Sloveniji in se bo končala 25. septembra, prav tako pa smo želeli na simboličen način povezati Slovenijo in Hrvaško ter dokazati, da skrb za okolje presega državne meje.

Akcijo smo organizirali v sodelovanju s hrvaško Udrugo Žmergo, ki prav tako pripravlja čistilno akcijo v okviru projeka World Cleanup 2012 na Hrvaškem.

Ekipi Očistimo Slovenijo 2012 in Zelena čistka - Jedan dan za čist okoliš!