Domov | O projektu | Novice | Na klepetu z Matjažem Medveškom, MISSS

 

Na klepetu z Matjažem Medveškom iz MISSS

 

Matjaž Medvešek, koordinator in svetovalec v  Mladinskem informativnem svetovalnem središču Slovenije (MISSS) , si je posebej za nas že zgodaj dopoldne vzel čas in nam na kratek, a izredno zanimiv način predstavil delovanje MISSS-a, poleg tega pa smo imeli priložnost razglabljati o ekologiji in o projektu Očistimo Slovenijo 2012. 

Medvedšek  z največjim zadovoljstvom, kot socialni delavec deluje od leta 1996, sam pa se je opisal kot »dinozaver na področju dela z mladimi«. Osebno je bil aktiven in neke vrste podpornik že v prvem projektu Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, zadovoljstvo in kopica dobre volje ob uspešno izpeljani akciji, ter že obstoječe poznanstvo z Ekologi brez meja pa je njega in organizacijo MISSS spodbudilo k letošnjem sodelovanju, kjer so se nam pridružili kot podpornik in partner

Zavedamo se, da MISSS naredi veliko za sočloveka, koliko pa naredi za okolje? Na delo se razen tistih, ki so zelo oddaljeni, vozijo s kolesom ali pa pridejo kar peš in se, če se le da, izogibajo uporabi avtomobila, poleg tega pa je Matjaž izpostavil dejstvo, da bi vsak od njih uporabil javni prevoz, predvsem primestni, če bi bil ta bolje organiziran. Za ločevanje odpadkov imajo zelo dobro poskrbljeno in se vedno trudijo, da bi stvari še izboljšali ter ne želijo, da bi se določene smeti, kot so kosovni odpadki, kopičili kje v naravi in po daljšem razmisleku zaskrbljeno doda: »nekje delamo velike korake, drugje pa se moramo učiti na napakah«. MISSS je torej na področju ekologije izredno dejaven, poleg tega pa mlade izobražujejo o pravilnem ločevanju odpadkov, organizirajo ustvarjalne delavnice na področju varovanja okolja in stremijo k še večji ozaveščenosti. 
 
Partnerstvo z Ekologi brez meja gre po mnenju Matjaža Medveška »z roko v roki z njihovo filozofijo, ker delujejo na prevzemanju odgovornosti«, zato si želi, da se bo to le še nadaljevalo, v prihodnosti pa so široko odprti za nove projekte in pripravljeni na nove izzive.
 
 
Maja Mežan