Domov | O projektu | Novice | Novica

Komik naj bo. In to EKO!

Ljubljana, 12. januar -  Prostovoljci društva Ekologi brez meja v okviru projekta Očistimo Slovenijo 2012 izbiramo najboljšega ekokomika - humorista na ekološko temo! Prijavite se, potrebujete le kanček smisla za humor in zelene zavisti - pardon, zavesti!

Da bo letošnja akcija Očistimo Slovenijo 2012 še posebej zabavna, smo za vas organizirali nagradno tekmovanje Ekokomiki! Iščemo najbolj zabavnega komika na temo okolja in ekologije, vabljeni pa predvsem mladi, ki bi se radi dokazali kot humoristi.

Oglejte si video napoved, v kateri je v glavni vlogi ambasador projekta in stand-up komik Andrej Težak: http://youtu.be/0nTsmCfkpVQ</

Tematika, ki jo kandidat predstavlja, mora imeti okoljsko izhodišče (plastične vrečke, reciklaža, tekstil, čistilne akcije, ipd. ), le-to pa mora na čim boj z.abaven način (skeči, stand up, impro itd.) predstaviti zbrani publiki.

Kandidati ste lahko že izkušeni ustvarjalci in še neuveljavljeni posamezniki.
Prijavite se preko spleta, in sicer tako, da na zid FB skupine Ekokomiki objavite (postate) svoje skeče, vice ali vložke iz stand upa. Deset tistih, ki boste zbrali največ like-ov (všeč mi je), vas bomo povabili, da predstavite svoj košček eko humor na polfinalnih regionalnih nastopih

Polfinalni izbori bodo potekali štirih regionalnih postankih Ekokaravane po Sloveniji. Čas posameznega nastopa se omeji na največ 5 minut. Na vsakem polfinalnem nastopu komisija izbere dva najboljša, ki gresta naprej v finale, ki bo 21. marca v Ljubljani z voditeljem Vidom Valičem. Na predizborih bodo z nami Perica Jerković, Matjaž Javšnik in Tina Gorenjak, Sašo Đukić in Tin Vodopivec. Vsak v svoji regiji - kateri, uganite sami

Glavna nagrada za zmagovalca je potovanje v Prago za dve osebi.

In za kaj gre pri Očistimo Slovenijo 2012?
Akcija Očistimo Slovenijo v enem dnevu! se je 17. aprila 2010 zapisala v zgodovino kot največji okoljevarstveni projekt v samostojni Sloveniji. Več kot 270.000 prostovoljcem je po vsej državi uspelo pobrati neverjetnih 70.000 kubičnih metrov nezakonito odvrženih odpadkov.

Tokrat pa 24. marca ne bomo čistili samo Slovenije, ampak se bomo prostoovljci pridružili večmilijonski množici čistilcev po celem svetu. Projekt se imenuje World Cleanup 2012 in bo potekal od 24. marca do 25. septembra v (zdaj že) 83 državah sveta.

Že zdaj vas vabimo, da se svetovne čistilne akcije, ki bo v Sloveniji in na Hrvaškem potekala 24. marca 2012, udeležite v čim večjem številu, saj bomo imeli skupaj znova priložnost, da naredimo nekaj plemenitega za naše okolje.

Spletna stran projekta Očistimo Slovenijo 2012: www.ocistimo.si
Spletna stran Očistimo svet 2012: www.letsdoitworld.org