Domov | O projektu | Novice | Novica

Nasmejan zaključek Ekokomikov

Na Gospodarskem razstavišču so v sredo, 22. 3. 2012 Ekokomiki zaključili svoje poslanstvo – na eko način so nasmejali vse obiskovalce in še zadnjič pozvali na čistilno akcijo, ki bo jutri, 24. marca.

Foto: Katja Uran

V Veliki sejni dvorani na Gospodarskem razstavišču je med 18. in 20. uro odmeval smeh, ki so ga iz src obiskovalk in obiskovalcev privabili glasbeniki, stand up komiki, šolska improliga in beatboxer. Prireditev je v svojem slogu vodil Vid Valič, na odru pa so se s svojimi stand up točkami razvrstili stand up komiki in ambasadorji projekta Očistimo Slovenijo 2012, Lucija Ćirović, Jernej Celec, Dušan Tomič, Tin Vodopivec in Tina Gorenjak. Z glasbenimi točkami so prireditev popestrili Slon in Sadež s posebnim gostom Rokom Šinkovcem, 6 Pack Čukur in Beatbox–AIR. Za pravo vzdušje pa so poskrbeli člani ŠILA – šolske improlige, ki so prav zabavno zaimprovizirali na odru.

ŠILA. Foto: Katja Uran

Toda improligaši niso bili edini improvizatorji, saj sta se 6 Pack Čukur in Beatbox-AIR skrivaj dogovorila za mali hec in privarčevala elektriko, saj sta njuni dve točki združila v eno in tako je 6 Pack Čukur rapal na podlago v živo iz ust beatboxerja.

Prireditev je potekala v sproščenem in prijetnem vzdušju, preizkusili pa smo tudi srečo. Vid je na odru izžrebal nagrajenca v nagradni igri Ugani ogljični odtis, Dušana Gornika, ki je prejel spring break v Rovinju, tri nočitve za dve osebi, ki ga podarja Collegium Mondial Travel.

Znan pa je tudi nagrajenec, ki je žirijo prepričal z najboljšim ekokomičnim posnetkom. Nagrajenca sta kar dva, saj sta pridno sodelovala kar 10 ur, ko je nastajala njuna Stop motion animacija z naslovom Lego Clean Up. Nagrajenca sta Tomaž Božič in Jaka Arbutina, ki prejmeta potovanje v Prago za dve osebi turistične agencije Zvezdice Zaspanke.

Zmagovalci! Foto: Katja Uran

Vsem nagrajencem čestitamo in jim želimo obilo zabave pri koraku v svet, ostanite še naprej ekološko naravnani, pri tem pa naj sijejo žareči nasmeški na vaših obrazih. Se vidimo v jutri, ko bomo skupaj očistili našo deželo!