Domov | O projektu | Novice | Novica

Odpadek je zaslužek in ne breme

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije v sodelovanju s čistilno akcijo Očistimo Slovenijo 2012 organizira seminar z diskusijo:

Odpadek je zaslužek in ne breme

Vabljeni v Ljubljano, 22. marca 2012 ob 10. uri na Ljubljanski obrtno-podjetniški sejem, na Gospodarsko razstavišče (velika sejna dvorana, preddverje dvorane A, pritličje).
 
Pogovarjali se bomo o številnih aktualnih temah s področja ravnanja z odpadki iz obrtniške dejavnosti, predvsem pa o veljavnih predpisih, problematiki obrtnikov in podjetnikov, o poslovnih priložnostih s področja odvoza in reciklaže ter ponovne uporabe odpadkov in o drugih zanimivih temah. Predstavili vam bomo tudi dva primera dobre prakse: Javno podjetje Komunalno podjetje Vrhnika in gradbeno podjetje CM Celje. Povabili smo tudi številne ugledne goste s področja ekologije in podjetništva, ki bodo sodelovali v razpravi in pri oblikovanju naših skupnih zahtev za ureditev tega področja in predlogov za sistemski razvoj.
 
Vstop je prost, prosimo za rezervacije na naslov: kartica.obrtnik@ozs.si ali na telefon: 01 58 30 809.
 
 
 
Foto: Žiga Šmidovnik
 
Akcije, kot je Očistimo Slovenijo, imajo pozitiven vpliv na dvig ozaveščenosti prebivalstva in opozarjajo na problematiko, za dolgoročne rešitve pa je nujno, da se poišče tudi primerne in učinkovite sistemske ukrepe za pomoč obrtnikom in podjetnikom ter za preprečevanje nastajanja divjih odlagališč.
 
V času do 2. Ljubljanskega obrtno-podjetniškega sejma, ki bo potekal od 21. do 24. marca, zato vabimo člane Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije in druge, da prispevajo svoje izkušnje, mnenja, vprašanja in predloge s področja reševanja problematike odlaganja odpadnega materiala.