Domov | O projektu | Novice | Novica

V marcu na izmenjavo knjig in športne opreme!

Ljubljana, 23. februar 2012 – Klub mariborskih študentov (KMŠ) in Kajakaška zveza Slovenije (KZS) kot parterja projekta Očistimo Slovenijo 2012 z dvema akcijama izmenjave predmetov v marcu prispevata k širjenju ozaveščenosti o čim bolj racionalnem ravnanju z odpadki.
 
Bogatemu dogajanju v okviru projekta Očistimo Slovenijo 2012 se bosta v prihodnjem mesecu kot odraz dobrega sodelovanja med društvom Ekologi brez meja ter njegovimi partnerji KMŠ in KZS pridružili še dve okolju prijazno naravnani aktivnosti.
 
Klub mariborskih študentov v dneh med 13. in 15. marcem med 13. in 18. uro v svojih prostorih na Pristaniški ulici 2 v Mariboru pripravlja akcijo izmenjave knjig po principu prinesi pet, odnesi pet. Udeležence vabijo, da prebrskajo zaprašena podstrešja in prevetrijo knjižne police ter že prebrana dela ali ponesrečena književna rojstnodnevna darila ponudijo v branje drugim knjigoljubom. Na ta način obiskovalcem dajejo možnost s popolnoma izvedljivimi ukrepi konkretno prispevati k čim manjši proizvodnji vsakdanjih odpadkov in poskrbeti za kroženje duhovnega bogastva.
 
 
Ob otvoritvi kajakaške sezone 17. marca na Mostu na Soči pa Kajakaška zveza Slovenije načrtuje dogodek izmenjave rabljene kajakaške in ostale športne opreme po principu prinesi eno, odnesi eno. Vse športne navdušence, ki bi želeli svoje lope, garaže in podstrešja olajšati za prerasla športna oblačila, premajhne kose opreme, zgrešene nakupe športnih pripomočkov ali pa le predmete, ki jim niso več všeč, pričakujejo (17. marca) ob 10. uri na razstavnem prostoru prizorišča. Vrednejše stvari bo mogoče tudi prodati in v primeru večje ponudbe od povpraševanja med razstavljenimi dobrinami poiskati nekaj zase celo brez predhodne donacije predmetov.
 
 
Tako kot prej omenjena akcija izmenjave knjig in že dobro utečena dejavnost izmenjave oblačil v okviru projekta Očistimo Slovenijo 2012 tudi izmenjava športne opreme ljudi nagovarja k blagovni menjavi še vedno popolnoma ohranjenih in uporabnih izdelkov in na ta način k čim manjši obremenitvi našega skupnega okolja.