Domov | O projektu | Novice | Novica

Začetek natečaja industrijskega oblikovanja ZA ODPADKE

Ljubljana, 2. februar 2012 - 24. marca 2012 bomo torej združili neznansko pozitivno energijo, ki jo prebivalci Slovenije premoremo in smo jo že dokazali 17. aprila 2010, ter jo usmerili v skupni cilj. Projekt Očistimo Slovenijo 2012 pa ni le enodnevna čistilna akcija, obsega namreč lepo število dejavnosti, ki bodo polepšale naše okolje, ga naredile prijaznejšega za bivanje, hkrati pa skušale premikati meje v naših glavah. 

Predstavljamo natečaj industrijskega oblikovanja z naslovom ZA ODPADKE, ki ga pripravljamo skupaj z Društvom oblikovalcev Slovenije in se je začel 1. februarja, trajal pa bo do 26. marca.

Ta natečaj je namenjen vsem industrijskem oblikovalcem, njegov cilj pa je pridobiti idejne rešitve za izdelavo sodobno oblikovanih in funkcionalnih posod za ločeno zbiranje odpadkov v gospodinjstvih in stanovanjskih objektih. 

Sodelujoči v natečaju mora pripraviti idejno rešitev za predmet, napravo ali konceptualno rešitev zbiranja gospodinjskih odpadkov na način, ki je po mnenju natečajnika najučinkovitejši, ekološko, higiensko in estetsko najsprejemljivejši in hkrati zagotavlja racionalno ekonomsko učinkovito izvedljivo rešitev. Natečaj išče inovativno rešitev, ki jo bo mogoče umestiti v različna bivalna okolja in v različnih tipih stanovanjskih objektov ter bo najbolje ustrezala svojemu primarnemu namenu, hkrati pa zagotavljala vsestransko najvišje ekološke in bivanjske standarde. 
 
In nagrade?
Organizator natečaja bo glede na odločitve žirije po izteku natečaja avtorjem treh najboljših rešitev podelil naslednje nagrade:
  • 1. nagrada: denarna nagrada v znesku 2.000,00 evrov bruto, 
  • 2. nagrada: denarna nagrada v znesku 700.00 evrov bruto,
  • 3. nagrada: denarna nagrada v znesku 300,00 evrov bruto
Natečaj traja od 1. februarja 2012 do 26. marca 2012. 
 
Razpisna dokumentacija:
 
 
 Veselimo se vaših prispevkov!